Foto: Skiftekærgård

Film og frokost i det fri: Fedrelandet

Præsenteres i samarbejde med Kulinarisk Sydfyn, Svendborg Museum og Skiftekærgård

Kom og være med til en uforglemmelig eftermiddag på det familieejede økologiske landbrug, Skiftekærgård, på Tåsinge, hvor vi kombinerer naturskønne omgivelser med en fascinerende filmoplevelse.

Vi starter DEL II af ‘Film og frokost i det fri med fortællinger om ‘Livet i Øhavet’ ved Nils Valdersdorf Jensen fra Svendborg Museum. Nils vil give os et indblik i det unikke liv og historie i de sydfynske øhavsområder, hvilket sætter scenen perfekt for eftermiddagens film.

Herefter viser vi “Fedrelandet,” en film, der med Norges svimlende smukke bjerglandskaber som baggrund, tager os med på en eksistentiel rejse.

Program for Film og frokost i det fri: Fedrelandet

DEL II:

  • Kl. 15:00-15:45: Fortællinger om ’Livet i Øhavet’ ved Nils Valdersdorf Jensen fra Svendborg museum (for enden af Tøvevej)
  • Kl.15:45-16:00: Vi går tilbage til Skiftekærgård
  • Kl: 16:00-17:30: Filmvisning: Fedrelandet

OBS: Frokost er kun en del af “DEL I” – Vil du også se ‘Bastarden’ og få mad serveret fra Kulinarisk Sydfyn og deltagene restauratører? Se programmet for DEL I af Film og frokost i det fri her

Om Fedrelandet (2023)

Med Norges svimlende smukke bjerglandskaber som baggrund skaber instruktøren Margreth Olin en eksistentiel rejse med sine aldrende forældre som den menneskelige målestok i de umådelige vidder. Her har slægten altid levet – side om side med naturen, også når jordens urkræfter har vist sig fra sine mest nådesløse sider. Forældrenes kærlighed vidner med stilfærdig ro om, hvordan ydre omgivelser giver resonans i de indre rum. Men selv ikke det mest klippefaste fjeld er uforanderligt.

Filmen er et cinematisk værk om livet, døden, naturen og om simpelthen at være til stede i verden. Den var Norges bud på en Oscar-kandidat i 2024.

Tak til Nordea-fonden for støtte til ‘Film og frokost i det fri’
&
Tak til Sydfyns Elforsynings Almennyttige Fond for støtte til at afholde arrangementer på forskellige locations omkring Svendborg 

Hvor: Skiftekærgård, Søren Lolksvej 2, Tåsinge

Hvornår: Søndag den 25. august kl. 15:00 – 17:30

Entre: Gratis

Det praktiske

Du kan komme til Skiftekærgård i bil, på cykel, i båd eller kajak – uanset hvordan, vil turen til Skiftekærgård være en smuk oplevelse.

Medbring gerne tæpper eller klapstole til filmvisningerne.

Ved dårligt vejr rykker arrangementet ind i Skiftekærgårds store lade.