Foto: Skiftekærgård

Film og frokost i det fri: Bastarden

Præsenteres i samarbejde med Kulinarisk Sydfyn, Svendborg Museum og Skiftekærgård

Oplev en uforglemmelig formiddag på det familieejede økologiske landbrug, Skiftekærgård, på den Tåsinge, når vi sammen med Kulinarisk Sydfyn kombinerer naturskønne omgivelser med en fascinerende filmoplevelse. Lokation på Skiftekærgård er nøje udvalgt for at spejle filmen ‘Bastarden’s temaer med kartoffeldyrkelse i storslået landskab.

Vi starter Film og frokost i det fri: Bastarden med en velkomst og en rundvisning på Skiftekærgård, hvor du får et indblik i livet på en moderne, bæredygtigt landbrug. Efter rundvisningen kan du nyde en lækker frokost, tilberedt af Kulinarisk Sydfyn og deltagende restauratører, i gårdens idylliske omgivelser.

Herefter viser vi filmen Bastarden, som skildrer kampen for at opdyrke jorden på den jyske hede i 1700-tallet.

Program for Film og frokost i det fri: Bastarden:

DEL I: Bastarden, indledt af rundvisning & kartoffelfrokost

  • Kl. 10:00-11:00: Velkomst og rundvisning
  • Kl. 11:00-12:15: Kartoffelfrokost ved Kulinarisk Sydfyn og deltagende restauratører
  • Kl. 12.30-14.45: Filmvisning: Bastarden

Vil du også se ‘Fedrelandet?’ Se programmet for DEL II af Film og frokost i det fri her

Bastarden (2022)

Nikolaj Arcels første dansksprogede film siden “En kongelig affære” – igen med Mads Mikkelsen i hovedrollen – er baseret på Ida Jessens roman “Kaptajnen og Ann Barbara” og skildrer kampen om den uopdyrkede jyske hede i 1700-tallet. Frederik den 5. har næsten opgivet sin drøm om at kolonisere heden, da den stålsatte Ludvig Kahlen (Mads Mikkelsen) påtager sig opgaven – helt alene. Kahlen får hurtigt en farlig fjende i godsejeren Frederik de Schinkel, der vil gøre alt for at tvinge ham væk. Da den bortløbne husholderske Ann Barbara søger tilflugt hos Kahlen, formes et ubrydeligt bånd, og sammen tager de to kampen op.

“Bastarden” er nomineret til en SVEND Pris i kategorien Årets Film. Mads Mikkelsen og Amanda Collin er nomineret i kategorierne Årets Mandlige Skuespiller og Årets Kvindelige Skuespiller.

Tak til Nordea-fonden for støtte til ‘Film og frokost i det fri’
&
Tak til Sydfyns Elforsynings Almennyttige Fond for støtte til at afholde arrangementer på forskellige locations omkring Svendborg 

Hvor: Skiftekærgård, Søren Lolksvej 2, Tåsinge

Hvornår: Søndag den 25. august kl. 10:00 – 14:45

Entre: Gratis  (For at spise med kræves der særskilt madbillet til 200,-)

Køb madbillet – kommer i salg snarest

Det praktiske

Du kan komme til Skiftekærgård i bil, på cykel, i båd eller kajak – uanset hvordan, vil turen til Skiftekærgård være en smuk oplevelse.

Der er borde og stole til dem, der tilkøber madbillet.

Medbring gerne tæpper eller klapstole til filmvisningerne.

Ved dårligt vejr rykker arrangementet ind i Skiftekærgårds store lade.