Stumfilm & Orgel

Præsenteres i samarbejde med Vor Frue Kirke

Vi gentager succesen fra sidste års SVEND Filmdage, og inviterer igen i år til Stumfilm & Orgel i Vor Frue Kirke. I år viser vi to stumfilm ‘Den stærkeste’ og ‘Vil De være min kone i morgen?’.

Bliv transporteret tilbage til en svunden æra, når vi præsenterer disse filmklassikere, der begge vil blive akkompagneret af organist Povl Balslev. Med sit mesterlige orgelspil vil Povl Balslev skabe en stemningsfuld lydkulisse, der understreger filmens drama, romantik og komiske øjeblikke, og derved forvandle Vor Frue Kirke til en magisk biograf fra filmens tidlige dage. Povl Balslev byder selv velkommen og introducerer filmene.

Tag med på en rejse tilbage i tiden under SVEND Filmdage.

Den stærkeste (1912)

En excentrisk grevinde sætter sine bejlere på prøvelser, men Chas Burns lader sig ikke kue. For at vinde hendes hjerte må han gennemgå et dødsridt på skinner. Filmen er en klassiker fra 1910’erne med Valdemar Psilander og Else Frölich i hovedrollerne.

Vil du være min kone i morgen? (1920)

Halfdan bliver bekymret, da hans gamle flamme Karina kommer til byen, og han frygter sin kone Märthes reaktion. Uvidende om, at de to kvinder er barndomsveninder, forsøger Halfdan at imponere Karina ved at udskifte Märthe med en skuespillerinde. Karina og Märthe opdager planen og beslutter sig for at give Halfdan en lærestreg. Filmen er instrueret af Lau Lauritzen Sr. i 1920.

Tak til Halbergs Familiefond for støtte til alle ‘musik og film’-arrangementer

&

Tak til Sydfyns Elforsynings Almennyttige Fond for støtte til at afholde arrangementer på forskellige locations omkring Svendborg 

Hvor: Vor Fru kirke

Hvornår: Søndag d. 25. august kl. 19:00

Entre: Gratis – men kræver billet