Foto: Line Svindt

Kortfilmsfavoritter fra OFF

Præsenteres i samarbejde med OFF – Odense International Film Festival

Kom og se kortfilm på SVEND Filmdage, når OFF gæster vores program! Den odenseanske kortfilmfestivals leder og programansvarlige, Birgitte Weinberger, har sammensat en særlig filmpakke til SVEND. Denne pakke indeholder tre kortfilm, som er hendes personlige favoritter og som modtog priser på sidste års festival. Filmene viser et bredt spektrum af kortfilmens fantastiske potentiale.

OFF – Odense International Film Festival er Danmarks ældste filmfestival, som blev grundlagt i 1975. Hvert år i uge 35 samles filmelskere fra nær og fjern i Odense for at fejre kortfilmen. OFF er Danmarks eneste festival, der kvalificerer til Oscar, EFA, og Robert, og hvert år modtager festivalen flere tusinde kortfilm fra hele verden, hvoraf omkring 120 udvælges til konkurrence.

Pssssst – OFF24 afholdes fra 26. august til 1. september 2024 i Odense, og har en online streamingtjeneste, hvor du kan boltre dig i kortfilm.

Om de tre kortfilm, der vises

An example (2022)

Midaldrende Emma møder ind på job. Hun arbejder på en lukket psykiatrisk afdeling. Vi følger hende og hendes kollegaer de første 20 minutter af deres vagt, filmet i et take. Stemningen er trykket og spændt. De er underbemandede og har nye folk på og arbejdsmiljøet er tydeligt tyndslidt. Et rystende og gribende indblik i en del af sundhedsvæsnet der har nogle af samfundets mest udsatte eksistenser imellem hænderne. Socialrealistisk gys, der bliver siddende i kroppen længe.

Circle of Trust (2022)

To mennesker mødes i en gymnastiksal via et forum på nettet. Sammen begiver de sig ud på en anderledes date. Den slags du aldrig før har set eller været med til. En sjov og livsbekræftende film om at stå ved den man er og ved de ting, man gerne vil.

Papa – Notes on Life and Death (2023)

Dette er den sindssygt rørende, nærværende og hjerteskærende fortælling om filmskaberne Andreas og Leas kærlighed til hinanden og det barn, de får sammen. Om flygtighed, om at miste og om troen på, at kærligheden vil sejre, også når livet er allersværest.

Hvor: Det Maritime Pakhus, Havnepladsen 2, Svendborg

Hvornår: Onsdag d. 28. august kl. 19:30

Entre: Gratis