VFX Masterclass med Thomas Borch Nielsen

Hvordan får man en frådende T-Rex til at bide sig fast i en helikopter, mens bygningen under den eksploderer?

Det gør man selvfølgelig med Visuel Effects (VFX), der bruges mere end nogensinde til at producere fantastiske film og Tv-serier.

Kom og få et indblik i, hvordan professionelle filmfolk slipper computerkræfterne løs, når de laver vilde VFX-skud!

Og få inspiration til, hvordan man selv kan lave flotte visuelle effekter på sin hjemme-PC.

 

Instruktør Thomas Borch Nielsen – der har baggrund i animation og visuelle effekter – starter med at give en generel indføring i VFX og de forskellige teknikker der bruges. Og ikke mindst, hvordan man benytter “skjult” VFX i film, som man ikke ville betegne som “VFX-film”.

 

Thomas vil også komme ind på Virtuel Production, hvor man bruger game engines, som Unity og Unreal til at skabe virtuelle scenografi, som feks. i The Mandalorian.

I den forbindelse vil han også fortælle om metoderne og strategierne for at skabe det magiske univers i filmatiseringen af Bjarne Reuters ”Kaptajn Bimse”, der som den første spillefilm i verden benyttede Unity til at skabe digitale sets. Filmen havde over 1200 VFX-skud på greenscreen.

 

Thomas vil også tale om, hvordan man kan arbejde på en måde, så det ikke kun er producenter med meget store budgetter, der har mulighed bringe fantastiske universer op på lærredet? Hvordan man kan demokratisere filmprocessen, så det i højere grad er kreativiteten og i mindre grad pengene der bestemmer, hvilket historier vi kan fortælle.

Thomas Borch Nielsen har favnet bredt som filminstruktør. Han debuterede med science fiction-filmen ‘Skyggen’ i 1998, dernæst fulgte adventure-børnefilmen ‘Ørkenens juvel’ i 2001 og siden animationsfilmen ‘Disco Ormene’ (2008), der blev udtaget til Toronto International Film Festival og solgt til 78 lande. Derudover har Thomas været VFX-supervisor på over 30 spillefilm og vundet en Robert to gange for ”Bedste Visuelle Effekter”. ‘Kaptajn Bimse” (2018) er Thomas Borch Nielsens fjerde spillefilm.

 

Hvornår: Fredag den 27. august kl. 19.00
Hvor: Borgerforeningen
Entré:Billet hentes på billet.dk

Program for den 27. august