TALK: Provinsen - grim, glansbillede eller genkendelighed?

Foto: Martin Dam Kristensen

Kan publikum genkende landet i de billeder, der skildrer den by og den egn, som film og tv-serier udspiller sig i? Hvilket blik har kunstnerne på Danmark, og skaber skildringen af provinsen genkendelighed og sammenhængskraft, eftertænksomhed og nye perspektiver, eller bliver provinsen gengivet som enten et smukt glansbillede eller afspejling af en nedtrykt sindstilstand? Og hvad betyder det for ønsket om at fortælle den universelle historie?

I samarbejde med Det Danske Filminstitut, DR, TV 2 og Svend-filmfesten arrangerer Den Danske Filmskole et brancheseminar, der undersøger og debatterer den visuelle fortolkning af Danmark med fokus på  skildringen af provinsen.

På seminaret kigger vi nærmere på, hvordan manuskriptforfattere, instruktører og production designerne arbejder, og spørger, hvordan anmelderne og de bevilgende institutioner på Filminstituttet, på tv-stationerne og streamingtjenesterne forholder sig til denne visuelle beskrivelse.

Deltagerne er blandt andre chefredaktør Rune Lykkeberg, manuskriptforfatter Hanna Lundblad (Krøniken, Badehotellet), production designerne Mia Stensgaard (Dronningen, Arvingerne), og Jette Lehmann (Atlantic Crossing, Lykke Per, Pagten, Erna i Krig, Badehotellet), filminstruktør Charlotte Sachs Bostrup (Mødregruppen, Mercur, Dicte), Filminstituttets direktør Claus Ladegaard, filmkritikerne Lene Kryger og Christian Monggaard, producent fra Zentropa, Sisse Graum Jørgensen og fiktionscheferne Katrine Vogelsang og Christian Rank.

Brancheseminaret er åbent for publikum og finder sted i forbindelse med prisuddelingen SVEND – Hele Danmarks Filmpris 2021 i Svendborg.

Moderatorer er Troels Mylenberg og Bo Damgaard.

Læs det fulde program for dagen på filmskolen.dk

Hvornår: Den 1. september 2021 kl. 10.30-15.00 inkl. frokost.
Hvor: Black Box, Borgerforeningen, Ramsherred,4, Svendborg
Deltagergebyr: 100 kr.
Tilmelding: www.filmskolen.dk

Program for den 1. september