Foto: Foto Rolf Konow og Ole Caspersen

TALK: Om filmen Resten af livet med instruktør Frelle Petersen

Præsenteres i samarbejde med Fyns Amts Avis & Fyens Stiftstidende

Fyns Amts Avis og Fyens Stiftstidende inviterer til en samtale med den aktuelle og Bodil-prisvindende filminstruktør, Frelle Petersen, der tager udgangspunkt i hans seneste film, ”Resten af livet”, og hans unikke evne til at portrættere en lokal egn på en autentisk og vedkommende måde. Her vil tanker om betydningen af lokale dialekter, hvorfor nogle vælger at blive boende på deres hjemstavn hele livet, og hvordan usagt kommunikation sagtens kan være dannet og klog bl.a. blive vendt.

 

Etteren i hjemstavnstrilogien ­­- filmen ”Onkel” – vakte megen opsigt og anerkendelse hos både publikum og anmeldere, da flere skuespillere i filmen var amatører og lokale, der alle talte med sønderjysk dialekt gennem hele filmen.

 

Nu er instruktør Frelle Petersen, som selv er fra Sønderjylland, aktuel med anden film i trilogien – filmen ”Resten af livet” der også udspiller sig i det sønderjyske. Den omfavner både den særegne natur, dialekt og humor i Sønderjylland, og handler om et voksent pars stilfærdige liv, der pludselig ændres, da en ubærlig tragedie rammer familien.

 

Kulturredaktør på Fyns Amts Avis og Fyens Stiftstidende Klaus Knakkergaard vil være moderator på samtalen.

HVORNÅR: Fredag d. 26. august 2022 kl. 16:00 – 17:15
HVOR: Maritimt Center Danmarks Pakhus, Havnepladsen 2
ENTRÉ: Gratis – men kræver pga. pladsbegrænsning billet, som hentes på billet.dk