Søndag 26. august

 
‘Animation Day’
SEF præsenterer ‘Animation Day’ - En særlig dag under SVEND18
For alle med interesse i animation: Vi viser animationsfilm, tilbyder animationsworkshop og spændende oplæg af Christian Bøving-Andersen, som blandt andet har været med til at animere ‘Gumball’.

Åben animationsworkshop for børn
Animation Day
For børn er der først på dagen mulighed for at komme på en sjov workshop, hvor de har mulighed for at lave deres helt egen 2D stopmotion film.
At lave animationsfilm er det lidt ligesom at være gud. Man skaber sine helt egne figurer og får dem til at gå levende rundt i en verden.
Sammen med kunstner og filmskaber Nana Torp, kendt fra Krea Kampen på DR Ultra, får børnene på denne workshop mulighed for at opfinde deres egne figurer og verdener. Børnene vil lære om filmiske virkemidler, om visuel historiefortælling, lyd og fortællemodeller.
Medbring smartphone eller tablet, med app'en ‘Stopmotion studio’ installeret på.
Målgruppen er børn fra 9 til 12 år.

Borgerforeningen Kulturhus Svendborg, Spejlsalen
Tid: Kl. 10-13
Entré: Gratis. Tilmelding på: lenettesvendfilmfest@gmail.com efter først-til-mølle

Ponyo på klippen ved havet
Animation Day
På Torvet i Svendborg viser vi den japanske kult animationsfilm ‘Ponyo på klippen ved havet’ (Studio Ghibli, 2009). Kom og nyd søndagen med denne fine film, som handler om en ung dreng, der bliver ven med en mærkelig udseende guldfisk, som han kalder Ponyo. Ponyos største ønske er at leve blandt menneskene med den dreng, hun holder af. Men havets kræfter gør alt for at holde hende fra landjorden. Og som om det ikke var nok, sætter Ponyos egensindighed en ældgammel forbandelse fri. Pludselig er hele verden i fare.
Årets hædersgæst til SVEND18, Ghita Nørby har lagt stemme til.
Instruktør: Hayao Miyazaki

I forbindelse med filmen, tilbyder Sushi Stuen Torvet 5, et 'Ponyo tilbud':
En Uramaki box med 'Anders Andersen' og Hans Hansen' til halv pris: 48 kr.
Som et særligt tilbud kan der købes en Ramune sodavand eller japansk øl til en særpris på 10 kr.
Tilbuddet gælder kun denne dag kl. 12- 14.

Torvet, Svendborg
Tid: Kl. 12
Entré: Gratis.


Mød Christian Bøving-Andersen fra Cartoon Network
Animation Day
Som noget helt særligt inviterer SEF til et spændende oplæg med Christian Bøving-Andersen, som blandt andet har været animator på ‘The Amazing World of Gumball’. Christian Bøving-Andersen kommer til SVEND18 og fortæller om sine animationsproduktioner, særligt hans seneste, tv-serie ‘Den tapre Prins Ivandoes heroiske færd’, som er produceret for Cartoon Network i England med premiere i efteråret 2017.
Det er første gang at Cartoon Network producerer deres egen danske original serie, der er skabt af Sun Creature Studio i København. Christian Bøving-Andersen har skabt ‘Den tapre Prins Ivandoes heroiske færd" sammen med animator, Eva Lee Wallberg.
Serien følger Ivandoe, den unge prins af Skoven, hvis far har givet ham til opgave at hjembringe en magisk gylden fjer. Ledsaget af sin dedikerede væbner, den lille fugl Bert, begiver Ivandoe sig ud på et episk fjollet eventyr fyldt med en række besynderlige væsner i nye og mystiske områder af skoven.
Christian Bøving-Andersen er uddannet på The Animation Workshop i Viborg, og er oprindeligt fra Skårup ved Svendborg.

Borgerforeningen Kulturhus Svendborg
Tid: Kl. 14
Entré: Gratis. Tilmelding på: lenettesvendfilmfest@gmail.com efter først-til-mølle-princippet.

SVEND snigpremiere - De utrolige 2
Børn og barnlige sjæle med hang til superhelte kan komme til forpremiere på ‘De utrolige 2’ (Disney Pixar) i Scala Svendborg.
I ‘De utrolige 2’ bliver Helen bedt om at være spydspids i en kampagne for at bringe superheltene tilbage, mens Bob kæmper sig igennem det ‘normale’ hverdagslivs heltegerninger derhjemme sammen med børnene Violet, Dash og den lille baby Jack-Jack, hvis superkræfter begynder at vise sig. Deres mission støder på grund, da en ny superskurk dukker op. Skurkens geniale og farlige plan truer alt og alting, men familien Parr viger ikke tilbage for en udfordring, især ikke når de har Frozone ved deres side. Det er det, der gør den her familie så utrolig.
Instruktør: Brad Bird, 2018

Sted: Scala Svendborg
Tid: Kl. 14
Billetsalg: scala-svendborg.dk


SVEND Quiz Battle
Ghita Nørby vs. Borgmesteren!
Se om Svendborgs borgmester, Bo Hansen, kan sin ‘Baronessen fra Benzintanken’, når han denne eftermiddag dyster mod hovedrolleindehaveren, Ghita Nørby, på Torvet i Svendborg.
Quizmaster, Morten Givskud, vil sørge for god ro og orden under denne prestigefyldte og intense dyst. Den Fynske Spilfabrik, har med sin ekspertise udformet spørgsmål, der nok skal udfordre i begge lejre.

Sted: Torvet
Tid: Kl. 18:00
Entré: Gratis
Hyldest til Ghita Nørby - Baronessen fra Benzintanken
ADVARSEL! Dine lattermuskler bliver sat på overarbejde. Ghita Nørby, Dirch Passer og Ove Sprogøe “forenes” på Torvet i Svendborg.

Se eller gense det nostalgiske mesterværk af en folkekomedie, Baronessen fra Benzintanken med datidens allerstørste danske skuespillere, når SVEND viser denne hyggelige og sjove komedie.

Sted: Torvet
Tid: Kl. 18:30
Entré: Gratis
Premierefilm - Venskib/Friendship
Filmpremiere på medrivende sejlads, fællesskab og eventyr.
Fællesnævneren for sejlads har gennem tiderne været hårdt arbejde, fællesskab, sammenhold og ønsket om eventyr og nye oplevelser. Kom og få et godt indblik af, hvad det vil sige at sejle, og hvilken tid vi går i møde med bevaringen af vores gamle skibe. Måske bliver du inspireret og får lyst til at hoppe med ombord, og være med til at bevare vores sejlende kulturarv.
Arrangementet er for alle aldre og filmen varer i ca. 30 min.
Efter filmen vil der blive vist den fantastiske film KON-TIKI på storskærm få meter fra pakhuset, som er dette års Sail-In Movie.

Sted: Maritimt Centers Pakhus
Tid: Kl. 19:00
Entré: GratisSVEND Sail-In Movie
Film: Kon-Tiki
Eventyret starter i Svendborg havn!
Læg til ved kajen eller bliv på land når den norske opdagelsesrejsende Thor Heyerdahl tager dig med på et fantastisk sø-færds eventyr. Den autentiske ekspedition finder sted i 1947 på tømmerflåden Kon-Tiki, som skal bekræfte folkevandringen over stillehavet.
Filmen er baseret på bestselleren, Kon-Tiki Ekspeditionen, som udkom i 1948 og blev senere hen filmatiseret i 2012.

Kom ned på havnen og oplev den smukke og farlige rejse om overlevelse, håb og menneskets jagt på svar. Filmen var bl.a. nomineret til en Oscar for “Bedste Udenlandske Film” i 2013.

Sted: Honnørkajen
Tid: Kl. 20:45
Entré: Gratis

SPONSORER

SVEND - HELE DANMARKS FILMPRIS KUNNE IKKE LADE SIG GØRE UDEN STØTTE FRA