Gallapremiere på Kagefabrikken (foto Jon Bjarni og Rolf Konow)
Foto: Jon Bjarni / Rolf Konow

TALK: Kagefabrikken

Kagefabrikken Borgsø er på randen af konkurs. Derfor vil ejeren Niels Agger begå selvmord – desværre slipper han levende fra forsøget og ender i en større depression. Samtidig forsøger hans kone Else at redde fabrikken ved at hjemkalde datteren June og hendes mand Jonny. De har begge gået på business school og foreslår en omfattende modernisering, der har fokus på produktion af sunde kager. Niels kan ikke overskue moderniseringsprocessen og forelsker sig i stedet hovedkulds i fabrikkens nye rengøringsdame, Zeinab, som er fra Irak.

Kagefabrikken er en komedie, baseret på teaterstykket under samme navn fra 2013. En satirisk fortælling som griber fat i debatskabende emner som folkesundhed og mødet mellem forskellige kulturer. Det er den prisbelønnede teaterinstruktør og dramatiker Christian Lollike, der debuterer med sin første spillefilm, som er en filmatisering af hans egen forestilling på Det Kongelige Teater fra 2013, senere i år.

TALK

I en talk om dét at tage springet fra de skrå brædder over i filmens verden møder vi teaterdirektør for Baggårdsteateret Jakob Engmann i samtale med instruktør Christian Lollike.

Kagefabrikken er en tankevækkende og morsom dansk komedie, der vil prikke til danskernes fremmedangst og den fremadstormende sundhedsfanatisme. Kagefabrikken sikrede Lollike en Reumert for Årets dramatiker i 2013 og med Lollike i instruktørstolen er filmen optaget i Svendborg i 2021.

HVORNÅR: Tirsdag d. 30. august 2022 kl. 16:00
HVOR: Spejlsalen Borgerforeningen Svendborg Teater
ENTRÉ: Gratis – men kræver pga. pladsbegrænsning billet, som hentes på billet.dk