Stylist på et filmset (Film.lab SVEND Filmdage 2022)

Workshop: Stylist på et filmset

Præsenteres i samarbejde med Syddansk Erhvervsskole

Hvad vil det sige at være stylist på et filmset? Udover at kunne sit sminkør- og frisør-fag kræver dét at indgå på et filmhold også en viden og forståelse af at arbejde på et filmset, at kunne læse og forstå filmmanuskripter og at forstå generelle begreber i filmbranchen og at kunne sminke og sætte hår, der rammer en karakter, et miljø eller tidsperiode.

 

SVEND Film.lab inviterer udskolingselever til en workshop, hvor frisørelever fra Syddansk Erhvervsskoles nye stylist-valgfag målrettet filmbranchen vil undervise og vejlede i, hvordan dét at style til film er anderledes ift. almindeligt frisør- og sminkørarbejde og hvor der også vil være fokus på selve håndværket. Deltagerne på workshoppen vil på skift style og blive stylet af hinanden.

 

Frisøreleverne fra SDE var stylister på Bille Augusts film KYSSET med blandt andre Lars Mikkelsen og Esben Smed, der blev optaget på Fyn i efteråret 2021. Filmen kommer i biograferne senere på året.

 

Der bliver afholdt fire workshops med plads til 20 deltagere på hver workshop.

Hvem: Udskoling, efterskoleelever og ungdomsuddannelser
Hvornår: Mandag d. 29. august 2022 kl. 08:30-10:00, 10:00-11:30, 12:00-13:30 og 13:30-15:00
Hvor: Borgerforeningen Svendborg Teater
Tilmelding: Tilmeld elever ved at sende en mail til kontakt@svendfilmfest.dk med info om antal elever, navn på skole samt hvad tid, der ønskes at deltage.
Sidste frist for tilmelding: 26. august 2022