PREMIERE: DEN DRUKNEDE

Et centralt kapitel i Carsten Jensens bestsellerroman ‘Vi, de druknede’ er nu blevet til en kort animationsfilm. Filmen er en visuel fortolkning af kapitlet ‘Syner’, som er fortællingen om Kaptajn Albert Madsens apokalyptiske drømme. I drømmene lider mænd fra byen en grusom død på skibe, som sænkes eller skydes i brand. Albert ved, at det han ser i sine drømme, vil ske. Og han kæmper derfor konstant med en svimlende fornemmelse af verdens ende.

 

Den franske animationskunstner Luc Perez læste for ni år siden bogen i fransk oversættelse, og blev så betaget af fortællingen om generationer af mænd fra sømandsbyen Marstal, at han et par år senere selv flyttede fra København til Svendborg for at komme tættere på det sydfynske øhav. Perez’ fascination af Jensens roman er nu blevet til en kortfilm, som er en hybridform mellem videoinstallation, animation og tegninger.

 

Carsten Jensen siger om kortfilmen: “Luc Perez er gået til hjertet af Vi, de druknede’, og har åbnet også forfatterens øjne, så jeg aldrig igen vil se på min roman på samme måde. Jeg havde mine egne billeder på nethinden, da jeg skrev Vi, de druknede. Nu har jeg Luc Perez’ magisk forjættende poesi.”

 

Den druknede er en film om tab, sorg og magi. Og samtidig er den en hommage til malere som C.D. Friedrich, Wilhelm Hammershøi og Marstalleren Carl Rasmussen.

Den druknede er støttet af FilmFyn.

 

Hvornår: Lørdag den 28. august kl. 20.45
Hvor: Honnørkajen
Entré: Gratis

Program for den 27. august