Hvor kragerne vender (foto Manuel Alberto Claro)
Foto: Manuel Alberto Claro

Seminar - Familien Danmark – Hvordan ser den ud i dansk film og TV?

Præsenteres af Filmskolen

Fiktionen afspejler virkeligheden, eller gør den? Familien er hovedtemaet for dette års Svend Filmdage, og på dette seminar sætter vi fokus på, hvordan forskellige grupper af danskere er repræsenteret, når vi ser en familie i danske film og serier. Er familierne lige så brogede og forskelligartede som i virkeligheden, eller er der en tendens til, at hvis et familiemedlem tilhører en minoritet, bliver det temaet for filmen og italesat? Kan alle danskere genkende sig selv, når de sætter sig i biografsædet eller foran TV-skærmen?

I samarbejde med Det Danske Filminstitut, Creative Europe Desk MEDIA, og Svend Filmdage inviterer Den Danske Filmskole til et brancheseminar i Svendborg, hvor vi ser på sammensætningen af danske familier i fiktionen.
På seminaret vil vi tale om, hvordan de kunstneriske kræfter forholder sig til repræsentation og diskutere, om der er behov for en større bevidsthed om at inddrage den mangfoldighed, som virkelighedens danske familie består af, både i forhold til køn, seksualitet, etnicitet, handicap, alder og andet.

Seminaret bliver modereret af diversity Manager Fahad Saeed og deltagerne er blandt andre filmkonsulent Lotte Svendsen (DFI), filminstruktør Tone Ottilie, filminstruktør Patricia Bbaale Bandak, kommunikationsmedarbejder Sarah Glerup, rektor Tine Fischer (Den Danske Filmskole) m.fl.

Læs mere om moderator og deltagerne her

OBS! Arrangementet er desværre aflyst!

HVORNÅR: Onsdag d. 31. august kl. 13:00 – 15:00
HVOR: Borgerforeningen Svendborg Teater, Black Box
ENTRÈ: Brancheseminar, entré 125,-.
Book billet her: https://billetto.dk/e/brancheseminar-billetter-659640