”Ærø i Påsken” – om at tage stilling til organdonation

Samtale med instruktør Christian Skaarup Bergstrøm

Kom og oplev en eksklusiv premiere på kortfilmen ”Ærø i påsken” skabt af den fynske instruktør Christian Skaarup Bergstrøm, som til daglig bor i Svendborg.

”Ærø i påsken” handler om den svækkede nyrepatient Frederikke, der traditionen tro skal holde påske i barndomshjemmet på Ærø med sin mor Bente og broren Søren. Frederikke klamrer sig til troen og håbet om, at Søren vil tilbyde sin hjælp ved at donere sin ene nyre, idet hendes veninde er hoppet fra som donor. Men tingene ændres markant, da Søren ikke ankommer alene.

Det er en film om en sygdomsramt families relationer og individuelle ønsker og håb. Holdet bag ønsker via dramatiseringen at skabe en film, som kan skabe dialog og samtale om de svære følelser som kan befinde sig i sådanne forløb og forhold.

Instruktør Christian Skaarup Bergstrøm er uddannet filminstruktør fra den alternative fynske filmuddannelse 18 FRAMES samt cand.mag. i Filmvidenskab fra Københavns Universitet. Til daglig underviser Christian på Syddansk Universitet i manuskriptskrivning.

Filmen er produceret af MakkerFilm AMBA med støtte fra FilmFyn, Odense Filmværksted, Nyreforeningen, Danske Filminstruktører & Danske Dramatikere.

  • Moderator: FilmFyn
  • Hvor: Maritimt Center Danmark
  • Hvornår: 28. august 2023 kl. 16:00-17:00
  • Entre: gratis – hent din billet her