FOR BØRN & UNGE

SVEND på Skemaet

Sjove og lærerige filmaktiviteter for børnehaver, skoler og ungdomsuddannelser
SVEND inviterer daginstitutioner, skoler og ungdomsuddannelser i Svendborg Kommune på et væld af festlige og forskelligartede filmvisninger, og filmworkshops under SVEND18.
Børnehavebørn er inviteret i biografen Scala Svendborg og se kortfilmsperler, særligt udvalgt af Det Danske Filminstitut. Skoleelever kan komme på sjove og spændende workshop i Filmmix i Borgerforeningen Kulturhus Svendborg, eleverne kan se ‘Ulvepigen Tinke’ på Danmarks Forsorgsmuseum, og få mulighed for at lave deres egen stop-motion film på Svendborg Bibliotek, eller tage på Naturama og se film om edderskønne edderkopper og underkuede ulve. Det bliver både lærerigt og sjovt!

Som noget nyt, tilbyder vi i år også filmvisning for byens ungdomsuddannelser - SVEND er selv teenager med sine 14 år på bagen. På Torvet midt i Svendborg viser vi filmen ‘The Wolfpack’ i Open Air, og imens kan de unge spise medbragt mad. Ulve er på dagsorden i medierne i denne tid, og derfor også et tema i nogle af filmaktiviteterne for skoler under SVEND18. Så kom med og hyl med de andre ulve, når SVEND starter årets skoleprogram. Det blive hylende spændende!

SVEND - Hele Danmarks Filmpris hædrer i år skuespiller og instruktør Ghita Nørby. Som en del af Hæderskavalkaden, viser vi film med Ghita Nørby på rollelisten eller i instruktørstolen - også for skoleklasser. Ghita Nørby har medvirket i over 100 film og tv-udsendelser, så hun er i den grad værd at lære mere om, til dette års børne og unge program.
Læs meget mere i programmet og tilmeld din klasse før din kollega. Alle aktiviteter er GRATIS og tilmelding er efter først-til-mølle-princippet. Skoler skal selv betale eventuelle transportudgifter.

Tak til Kulturregion Fyn ‘Film for Børn og Unge, DFI, ASA Film, Svendborg Bibliotek, Naturama, Danmarks Forsorgsmuseum, Borgerforeningen Kulturhus Svendborg og Scala Svendborg.

SPONSORER

SVEND - HELE DANMARKS FILMPRIS KUNNE IKKE LADE SIG GØRE UDEN STØTTE FRA