_DSC2010

Om SVEND

SVEND – Hele Danmarks Filmpris etableres i samarbejde med Svendborg Kommune, FAFID – Foreningen af Filmudlejere i Danmark, Producentforeningen og FilmFyn – men er i høj grad også et fælles projekt som vi deler med byens kulturaktører, samarbejdspartnere, publikum og vores vidunderlige frivillige.

Samtidig med SVEND afvikler FAFID deres årlige sommerfilmtræf, hvor filmdistributører, biografejere og producenter fra hele landet mødes for at se efterårets kommende film og diskutere fremtidens strategier.

Højdepunktet på SVEND er den store prisfest, hvor SVEND Prisen uddeles. SVEND Prisen adskiller sig fra andre filmpriser ved at være Danmarks største filmpris, hvor det udelukkende er publikum, der bestemmer, hvem der skal løbe afsted med årets priser.

SVEND er dog meget mere end en prisuddeling og ledsages af en hel uges filmfest, der har budt på alt fra On Location-visninger, Sail In-Movie, filmkoncerter, Kulturnat, Børnelørdag og meget mere.

NB: Den nuværende coronasituation har ændret en del på SVEND20, der finder sted i en anden form og farve end normalt. Du kan læse mere på vores Facebookside eller her på siden.

 

BESTYRELSE

Formand Klaus Hansen I CEO, FilmFyn

Mads Nedergaard I Formand for FAFID

Rikke Bekker I Chefredaktør, Fyns Amts Avis

Louise Dyre I Direktør, Scala Svendborg

Desiree Ulrich I Direktør, Bandit Productions

Klaus Birch I CEO, B-Film

Mads Dirckinck-Holmfeld I Kommunikationsleder, Naturama

NYHEDER

5700 Summer: Talk

Talk: Thure Lindhardt & Kasper Torsting 28. juli 2020 Vi er glade for at kunne præsentere denne samtale mellem én…

Læs mere