Mandag 27. august

 
SVEND Skoleprogram
SVEND inviterer daginstitutioner, skoler og ungdomsuddannelser i Svendborg Kommune på et væld af forskelligartede filmvisninger, og filmworkshops under SVEND18.

Dagens program for skolerne

Filmvisning på Naturama for 0 - 3 klasser - "Biernes By"
Filmvisning på Borgerforeningen for 3 - 6 klasser - "Kampen"
Filmworkshop på Svendborg Bibliotek for 3 - 6 klasser - "Lav en stop motion Film"
Filmvisning på Torvet for ungdomsuddannelser - "The Wolfpack"

Se hele skoleprogrammet her

KOLONIEN


Få et indblik i tilblivelsen af DR Ultra serien 'Kolonien', der blev vist på DR i efteråret 2017. Kom og mød nogle af seriens skuespillere: Melina Raja som spiller Victoria, Thomas Refslund alias Albert og Olaf Labrado som spiller karakteren Niklas. Til arrangementet vises tre episoder af 'Kolonien' og producer Wadt Thomsen, forfatteren Jens Korse fortæller om produktionen i det sydfynske øhav. Der er mulighed for at få svar på spørgsmål undervejs om serien og dens tilblivelse. .

Tak til FilmFyn, SuperSonic og DR

Sted: Torvet Svendborg
Tid: Kl. 16.00 – 17.30
Billetter: GratisDanmark på Film
”Danmark på film” på forsorgsmuseet.
Formidler Lisbeth Richter Larsen står klar til at tage dig med tilbage i tiden med fortællinger og filmvisninger fra hele rigsfællesskabet. På streamingtjenesten ”Danmark på film” er næsten 100 års levende billeder af Danmark, fra 1899-1995 digitaliseret.
Er du interesseret i ringridning, kunsthåndværk, besættelsestiden, kvindeliv, fiskeri, fodbold eller – Svendborg, så er der bid. Kom og hør mere om digitalisering af filmarven og se klip fra både din egen lokalhistorie og vores alles Danmarkshistorie.

Efter foredraget er der mulighed for gå at besøge museet. Der er et begrænset antal pladser

Sted: Forsorgsmuseet, Svendborg
Tid: Kl. 16 - 17
Pris: Gratis, tilmelding til jwr@svendborgmuseum.dk

KYST TIL KYST - FYN
En TV-serie bliver til
Tilrettelæggerne bag DRs successerie, Kyst til Kyst, viser Fyn-afsnittet og fortæller om tilblivelsen af en tv-serie. Studievært Line Friis Frederiksen og direktør Rene Szczyrbak fra STV, fortæller om serien og Fynsafsnittet vises.

Kom ned på havnen i det maritime pakhus og hør hvordan tv-serien blev til samt få en forsmag på de flotte optagelser fra Fyn

Arrangeres i samarbejde med FilmFyn

Sted: Maritimt Centers pakhus
Tid: Kl. 17 - 18:30
Pris: Gratis.

SVEND Snigpremiere - The Wife
Se snigpremieren på det stærke drama ‘The Wife’ i Scala Svendborg.
SVEND byder på et forfriskende glas vin inden filmen.

Forrygende Glenn Close spiller Joan Castleman, en intelligent og smuk kvinde – den perfekte hustru. De sidste 40 år har hun tilsidesat sit eget talent, sine egne drømme og ambitioner for at støtte op om sin karismatiske mand, Joe, spillet af Jonathan Pryce, og hans imponerende litterære karriere – og har hidtil ignoreret hans utroskab. De har opbygget et ægteskab udelukkende på Joes præmisser, men Joan er ved at nå sit bristepunkt og beslutter sig for at give ham nådestødet.

Sted: Scala Svendborg
Tid: 18:30
Entre: billetter købes hos Scala SvendborgHyldest til Ghita Nørby - ARVEN
Se Per Flys drama ‘ARVEN’, hvor Ghita Nørby optræder som den usympatiske mor til hovedpersonen der spilles af Ulrich Thomsen. Ghita Nørby fik en Robert-statuette for “Årets kvindelige birolle”. Filmens tema, arv og arvestrid, skinner igennem og medfører et enormt ansvar og konsekvenser for hovedpersonen.
Hæderskavalkaden er støttet af Fonden for Fynske Bank.

Sted: Torvet
Tid: Kl. 19
Pris: Gratis.

SPONSORER

SVEND - HELE DANMARKS FILMPRIS KUNNE IKKE LADE SIG GØRE UDEN STØTTE FRA