kulturnatten

Programmet for Kulturnatten 2019

Opdateres løbende

9.00 – 12.30: Svendborgs statuer taler

Svendborgs skoleelever og børnehavebørn får mulighed for at tale med Havfrueskulpturen på torvet når kunstnergruppen Kunst ud til Folket laver gratis gadeteater for skoler og børnehaver. Kunst ud til Folket har opfundet en maskine, der får statuer til at tale, og de besøger Svendborg, hvor maskinen lægger stemme til Havfruespringvandet på torvet i Svendborg, så Svendborgs børn får mulighed for at tale med skulpturen.
Projektet er en del af Kunst ud til Folkets turné Danmarks Statuer Taler, som giver børn i hele landet mulighed for at tale med de skulpturer, børnene går forbi til daglig. Se og hør mere om projektet: https://kunstudtilfolket.com/statuertaler

Målgruppe: førskolebørn + indskolingsklasser // Varighed: 30 min.

Tilmelding:  Skriv / ring til Søren Mølstrøm på mail: sorenmolstrom@gmail.com / tlf.: 30355462 og fortæl, hvornår og hvor mange I kommer. Der er plads til 75 – 100 børn pr. visning.

Torvet i Svendborg (ved skulpturen: ‘Havfruer, der laver malstrøm’)
Spilletider: 09.00, 09.45, 11.00 og 11.45.

 

11.00 – 22.00: Bag om Bille

Du kender måske ikke navnet, men du kender med garanti hans billeder. Den danske stillfotograf Rolf Konow har i årtier været manden bag linsen på utallige danske og udenlandske film, og han har været med på flere af Bille Augusts filmproduktioner.

Udstillingen går tæt på Bille August i arbejde og giver et indblik i de mange dage og nætters arbejde, der ligger forud for den filmmagi, der når ud til publikum i biograferne.

Udstillingen kan ses hver dag under SVEND19 kl. 11.00 – 16.00 og har ekstra længe åbent i forbindelse med Kulturnatten.

Hæderskavalkaden er støttet af Fonden for Fynske Bank og Producent Rettigheder Danmark.

Kunstbygningen SAK, Vestergade 31

 

16.00 – 20.30: Fredagsbogbar i Litteraturhuset

Fredagsbogbaren i litteraturhuset har premiere på Kulturnatten og er bl.a. tiltænkt unge. Fredagsbogbaren foregår denne gang i haven bag Byens Gårdbutik. Vi byder på bøger, slap af-hygge og jazz. Tobias Bech med band spiller jazz fra de bedste fra 18.30-19.15. Det er hyggeligt og det er gratis og der er mulighed for at købe mad og drikke fra gårdbutikken.

Litteraturhuset, Vestergade 25

 

16.00 – 21.00: Mad, musik og hygge i gårdbutikkens have

Kulturnatten i Svendborg sætter liv i haven bag Byens Gårdbutik. Sammen med Litteraturhuset er der fra 16.00 – 21.00 mulighed for at købe mad og drikke fra en grill selv-buffet af fynske råvarer, ligesom man kan finde ud af, hvad AOF har at byde på i efteråret.

Vestergade 25

 

17.00 – 19.00: Kulturnat på Svendborg Musikskole
Kom til Kulturnat på Svendborg Musikskole og oplev musikken fylde det skønne hus. Programmet vil bla indeholde: Strygeorkester – Guitarmusik – Blæsergruppe – Klarinetmusik og klaver. Kom og skyd sæsonen igang med Svendborg Musikskole.
Dronningemaen 57

 

17.00 – 20.00: Dans på Borgerforeningens terasse

Danseshow. Oplev 3 forskellige dansetraditioner når Brudager Folkedanserforening, Morbror Tages Tangosalen og Salsafest demonstrerer deres færdigheder på Borgerforeningens terrasse.

Caféen er naturligvis åben, så der kan købes mad og forfriskninger. Bestil dit bord hos Café kok på: 6321 0412

Ramsherred 4

 

18.00 – 20.00: Kulturnat i Byrådssalen / Brug Naturen – Hør om hvordan!

Naturturisme og Svendborg kommune vil i fællesskab præsentere muligheder i vores natur – geopark, snorkeldykning, mountainbiking, vandring i Det Sydfynske Øhav, Sundhed med naturen som scene, vores skove og meget mere

Byrådssalen

 

19.00 – 22.00: Sideways + Vinfestival

SVEND19 inviterer til vinfestival og filmhygge i Krøyers Have, når vi viser Sideways under åben himmel. Filmen er en hyldest til de ædle druer og den præsenteres derfor i samarbejde med Vinotek Svendborg og Kulinarisk Sydfyn, der er værter for en vinsmagning

Krøyers Have

 

20.00 – 20.45: Ole Kongsted og Septimuskoret præsenterer Carl Nielsen

Korleder Ole Kongsted arbejder med et projekt om Carl Nielsen og den ukendte fynske sang, Fin og Stille Smiler Fyn, af samme komponist – Carl Nielsen. Projektet indledes egentligt i november, men du kan komme med til snigpremiere under Kulturnatten.

Septimuskoret vil ved denne lejlighed synge udvalgte sange af Carl Nielsen og korleder Ole Kongsted vil præsentere hele det spændende projekt for publikum Kom i god tid, dørene åbnes kl. 19:30, fri entré. Økonomisk support ved: Samrådet for folkelig oplysning i Svendborg Kommune, v. formand Erling Johansen.

Ida Holst Skole, Foredragssalen