0. – 3. kl.

0. - 3. klasse

Filmvisning

Pip og papegøje - og andre kortfilmsperler

Se skøre og skønne kortfilm om dyr på Naturama. Før hver filmvisning kan I høre et kort oplæg af en af naturamas naturformidlere. Før eller efter filmvisning er I velkommen til at være på Naturama og bl.a. opleve særudstillingen ‘Klodens Tropiske Skove’.

Filmvisning A
Drengen i kufferten:
Da pindsvinet Morten får en lillebror, bliver det svært at få mor og fars opmærksomhed. Morten beslutter at skaffe sig af med sin lillebror, så alt kan blive ligesom før.

Fuglen der kunne spå:
Fuglen der kunne spå er en universel fortælling om en dreng, som sammen med sin fugl sælger spådomme til forbipasserende. Filmen er et ægte nutidsbillede på persisk kultur og tradition og drager os med sine udtryksfulde billeder ind i den orientalske mystik.

Birdland - Over the Rainbow:
Den amerikanske jazzpianist Art Tatum (1910-56) tryller med tangenter og toner til klassikeren Over the Rainbow på lydsiden, mens Jannik Hastrup og kompagni på billedsiden kærligt og spøgefuldt fortæller om to stuefugles forelskede himmelflugt på og over den vidunderlige regnbue.

Filmvisning A kan opleves mandag d. 28. august
Kl. 10:00 - 11:00: Ved tilmelding skriv PROGRAM 1
Kl. 11:00 - 12:00: Ved tilmelding skriv PROGRAM 2
Kl. 12:00 - 13:00: Ved tilmelding skriv PROGAM 3

Filmvisning B
Ken-Allen og friheden
Gang på gang stikker Ken-Allen af fra zoologisk have. Verden udenfor er spændende, og Ken-Allen har svært ved at blive i haven og forbavsende gode evner for at bryde ud af sit bur. En tegnefilm om en orangutang, der udfordrer sig selv og får en masse oplevelser. Men livet i friheden er ikke så nemt.

Safari Europa - hugorm:
Hugormen har ry for at være aggressiv. I virkeligheden er den sky og bange for mennesker. Hvis den møder os på badestranden, stikker den hellere af. Men når den er sulten, bruger den al sin gift, og selvom byttet i første omgang får lov at løbe væk, får hugormen alligevel noget at spise til sidst.

Den nye sommerfugl:
En lille sommerfuglefamilie beslutter at tage på picnic i skoven. Uheldigvis dækker de op til frokost på den vej, som en ældre sommerfuglefanger går på for at finde sit bytte. Han fanger sommerfugleforældrene og tager dem med hjem til sin samling. Nu udfordres børnene på deres mod og deres fantasi. Hvordan kan de befri forældrene?

Safari Europa - netedderkop:
Som en tryllekunstner trækker hvepseedderkoppen en tynd, stærk tråd ud af sin bagkrop og spinder den til et stort spindelvæv. Det tager hele natten. Hun fanger både en græshoppe og en guldsmed, men så har hun også mad nok til at kunne lægge mange æg. Men først må hun bygge en rede, og det skal gøres efter alle kunstens regler.

Tyrekalven Ferdinand:
Allerede morgenen efter fødslen bliver tyrekalven Ferdinand skilt fra sin mor, fordi den mælk hun giver, skal sælges og ikke drikkes af ham selv. Sammen med en anden tyrekalv, Baldur, får han en stedmor, og den lille familie tilbringer sommeren hos landmandens datter. Da de kommer hjem igen, sendes stedmoren til slagteren. Filmen giver et godt billede af, hvad det vil sige at være et bondegårdsdyr.

Filmvisning B kan opleves tirsdag d. 29. august
Kl. 10:00 - 11:00: Ved tilmelding skriv PROGRAM 4
Kl. 11:00 - 12:00: Ved tilmelding skriv PROGRAM 5
Kl. 12:00 - 13:00: Ved tilmelding skriv PROGRAM 6

Filmvisning C
Pip og papegøje:
Tobias’ største ønske er at få en fugl, så da han en dag redder en syg spurv, smugler han den med hjem. Den viser sig at være Den Blinde Fe, og som belønning får Tobias et ønske opfyldt. Desværre er Den Blinde Fe virkelig dårlig til at trylle, og Tobias bliver ved en fejl forvandlet til en grøn papegøje. Hvis ikke Tobias bliver tryllet om, inden der er gået 29 timer, vil han forblive papegøje for evigt.

Filmvisning C kan opleves mandag d. 28. august
Kl. 10:00 - 11:00: Ved tilmelding skriv PROGRAM 7
Kl. 11:00 - 12:00: Ved tilmelding skriv PROGRAM 8
Kl. 12:00 - 13:00: Ved tilmelding skriv PROGRAM 9

Filmvisning C kan opleves tirsdag d. 29. august
Kl. 10:00 - 11:00: Ved tilmelding skriv PROGRAM 10
Kl. 11:00 - 12:00: Ved tilmelding skriv PROGRAM 11
Kl. 12:00 - 13:00: Ved tilmelding skriv PROGRAM 12

Sted: Naturama
Målgruppe: 0. - 2. kl.
Tilmelding: gittef@naturama.dk
Ved tilmelding: Skriv klasse, antal (inkl. lærere), skole, og hvilket PROGRAM nr. I ønsker.
Filmene er venligst udlånt af Det Danske Filminstitut: Børnebiffen og udplukket fra filmpakkerne ‘Filmhits’ 5,6 og 8.

Filmworkshop

Når en bille går til filmen

På Svendborg Naturskole får eleverne en enestående mulighed for at lave deres helt egne små natur dokumentarfilm med en filmunderviser.
Dagen starter med en jagt på smådyr ude i nærområdet ved Naturskolen, sammen med skolens naturvejledere. Eleverne laver optagelser derude og klipper derefter filmene sammen til en lille naturfilm.

PROGRAM 1:
Mandag d. 28. august
Kl. 9:00 - 13:30

PROGRAM 2:
Tirsdag d. 29. august
Kl. 9:00 - 13:30

PROGRAM 3:
Onsdag d. 30. august
Kl. 9:00 - 13:30

PROGRAM 4:
Torsdag d. 31. august
Kl. 9:00 - 13:30

PROGRAM 5:
Fredag d. 1. september
Kl. 9:00 - 13:30

Sted: Svendborg Naturskole
Målgruppe: 1.- 3. kl.
Tilmelding: Svendborg Naturskole planlægger hvilke klasser der kommer på denne workshop.

SPONSORER

SVEND - HELE DANMARKS FILMPRIS KUNNE IKKE LADE SIG GØRE UDEN STØTTE FRA