Hæderskavalkade

ÅRETS HÆDERSGÆST

Bille August
SVEND hylder hvert år en udvalgt personlighed indenfor dansk film - og i år hylder vi filminstruktøren og manuskriptforfatteren Bille August!

Gennem fem årtier har Bille August beriget os med klassikere som Åndernes Hus, Pelle Erobreren, Zappa og Busters verden, og han er en af dansk filmhistories sværvægtere når det gælder om at sætte ord og billeder på menneskelige relationer og overgangen fra barn til voksen.

I 2015 vandt Bille August en SVEND for Stille Hjerte og han har vundet utallige andre priser herhjemme, såvel som i udlandet - og så har han formået at skrive sig ind i rækken af de få danskere, der har vundet en Oscar.

Udover hans imponerende filmkatalog, så har han også en forbindelse til det fynske filmmiljø, hvor flere af hans seneste film er optaget. Senest med Lykke-Per, der blandt andet er optaget lige her i Svendborg! Filmproduktionerne har involveret fynske medarbejdere og statister og har været med til at understøtte og forstærke Fyn som film-ø - dét vil vi gerne hylde!

Vi glæder os til at byde Bille August velkommen til SVEND19 og vi håber at I vil hjælpe os med at hylde ham når vi ses til filmfest i uge 35!

Årets hyldest af støttet af Fynske Bank


Foto: Sam Emerson