Børnelørdag

Børnelørdag

Præsenteres af C.C.Jensen

SVEND inviterer igen i år børn og deres forældre til BØRNELØRDAG i Krøyers have - en hyggelig dag med filmoplevelser og festivalstemning. Tag med os ud i den store verden og se skønne film og hør musik fra de varme lande når vi viser filmen ‘Coco’ og den danske animationsfilm, ‘Hodja fra Pjort’.

SVEND18 Børnelørdag har i år lavet en legeaftale med børnemusikfestivalen ‘Musik Tam Tam vol. 3’, der leverer hele tre koncerter i løbet af dagen. ‘Musik Tam Tam vol. 3’ er arrangeret af Borgerforeningen Kulturhus Svendborg og støtte af Fynske Bank. Børnene kan opleve ‘Bjørnetjenesten’, ‘Æsken’ og ‘Dyr i Drift’ optræder og spiller forskelligartet musik for børnene.

I år kan børnene også opleve et vildt stunt show, hvor Scandinavian Stunt Group viser, hvordan man laver skud scener, sætter ild til sig selv og mange andre stunt man ser på film. Efterfølgende er der mulighed for at blive undervist på en stunt workshop.

Program:
Kl. 10:00: Åbning af SVEND18 v. Borgmester Bo Hansen og vært, Jakob Bjerregaard Engmann, Teaterdirektør BaggårdTeatret.
Kl. 10:15: Stuntshow v. Scandinavian Stuntgroup
Kl. 10:45: Koncert: ‘Bjørnetjenesten’
Kl. 11:00: Stunt workshop. Uddeling af gratis snackposer fra Kvickly City
Kl. 11:30: Filmvisning ‘Hodja fra Pjort’
Kl. 13:00: Koncert: ‘Æsken’. Uddeling af gratis Skarø is
Kl. 13:45: Filmvisning ‘Coco’
Kl. 15:15: Koncert: ‘Dyr i Drift’
Kl. 16:00: Afslutning ved vært

Sted: Krøyers Have
Tid: Kl. 10:00 - 16:00
Billetter: Gratis entré

Til de første 100 børn under 12 år, er der gratis snackposer fra Kvickly City, is fra Skarø is og Anders And blade fra Disney.
Hele dagen er der boder i haven med blandt andet ansigtsmaling, Svendborg Biblioteks bod og gratis balloner.
Derudover er der mulighed for børnene at få taget foto på rød løber, hvor de også kan møde fætter BR.
Mad og kaffe kan købes i boderne ved haven, så tag hele familien under armen og kom til en GRATIS festlig dag i filmen og musikkens tegn.


Hodja fra Pjort
Animationsfilmen 'Hodja fra Pjort' (M&M Productions, 2018) handler om drengen Hodja der får tilbudt et flyvende tæppe af den gamle glemsomme tæppehandler El Faza, mod at Hodja bringer hans barnebarn, Diamant, med tilbage til Pjort. Hvad Hodja ikke ved, er, at tæppet tilhører den onde sultan, som vil gøre alt for at få det tilbage. På rejsen møder han pigen Smaragd, der viser, hvordan man klarer sig i en storby. Desværre er Smaragd skyld i, at Hodja mister tæppet, så sammen må de trodse mange farer for at skaffe det tilbage.

'Hodja fra Pjort' er instrueret af Karsten Kiilerich og er baseret på den populære børnebog af samme navn skrevet af Ole Lund Kirkegaard i 1975.
Coco
‘Coco’(Pixar Animation Studios, 2018) handler om den mexicanske dreng, Miguel på 12 år, der brændende ønsker at blive en berømt musiker som hans store idol Ernesto de la Cruz, men familien har forbudt ham at spille musik og har taget hans guitar.
For at bevise sit talent, stjæler Miguel den afdøde Ernestos guitar, og kommer i den forbindelse til de dødes land. Her møder han den charmerende Hector og sammen tager de på et fantastisk eventyr for at løse den sande historie om Miguels familiehistorie.

'Coco' er centreret omkring den mexicanske fejringsdag ‘Día de los Muertos’, på dansk kendt som ‘De Dødes Dag’, hvor man hylder og mindes sine forfædre. Selvom meget af filmen udspiller sig i de dødes rige med skeletter, er ‘Coco’ skildret med masser af fest og farver og er en børnevenlig film, bedst egnet til lidt større børn.
Filmen er instrueret af Lee Unkrich og vandt både en Oscar og en Golden Globe for Bedste animationsfilm.
‘Musik Tam Tam vol. 3’
‘Bjørnetjenesten’ er børnemusik, der stiller skarpt på sproget. Hvad betyder de gamle vendinger og ord egentlig? Gennem historiefortælling og poetiske sange udforsker vi det billedskabende sprog, ord vi har glemt, dobbelttydigheder i sproget, alt sammen krydret med sjove anekdoter fra dengang Søren var dreng. ‘Bjørnetjenesten’ mikser desuden folkemusik og pop med instrumental sammensætning af beats, violin, sang og historiefortælling.
Bjørnetjenesten består af: Michael Fleron (saxofon, diverse beats), Søren Korshøj (violin, guitar, sang), og Betina Følleslev (sang).

‘Æsken’ er et prisvindende børnemusik orkester, som spiller inddragende, humørfyldt og energisk musik for børn i alle aldersgrupper og deres forældre! Æsken vandt i december 2017 en Danish Music Awards i kategorien Børnejazz. Æskens koncerter er fyldt med festlig musik i børnehøjde med masser af inddragelse, sjov og dans, og det fem-mand store orkester går rent ind ved børn i alle aldre! Fælles for alt hvad Æsken laver er, at gruppen er drevet af hjerteblod for børn og for musik.
Æsken er skabt af de to musikanter og tumultører Lasse Bech Kiilerich (trommer og sang) og Sidsel Bech Kiilerich (guitar og sang), og ledsages af spillekompanerne Kristian Koldbro (bas), Janus Holst Aaen (guitar og sang) og Lasse Enø (saxofon).

‘Dyr i Drift’ spiller naturfaglig edutainment i øjenhøjde med det enkelte barn. En koncert med ‘Dyr i Drift’ er en totaloplevelse, hvor hvert dyr der bliver sunget om, bliver undersøgt i forhold til bevægelser, lyde og sjove egenskaber. Her får publikum lov til at råbe med, danse og lave sjove dyrefagter. ‘Dyr i Drift’ har spillet omkring 250 koncerter på store og små steder rundt i hele landet og skrevet over 100 sange, naturligvis alle om dyr.
‘Dyr i Drift’ har - udover en række rigtig dygtige lokale fynboer - spillet sammen med Koen Karla og Lillebror fra Arla i Legoland, med Jakob Rising fra DR og underholdt børn og barnlige sjæle på ‘Smukfest’ i Skanderborg.

Børnelørdag arrangeres i samarbejde med

SPONSORER

SVEND - HELE DANMARKS FILMPRIS KUNNE IKKE LADE SIG GØRE UDEN STØTTE FRA