BØRNEHAVER

Børnehaver

Filmvisning
PixiFilm Børnebiffen SVEND inviterer alle børnehavebørn i Svendborg Kommune i Scala Svendborg og se sjove og finurlige kortfilmsperler. Filmene er en del af Kulturregion Fyns filmprojekt, ‘PixiFilm’, hvor førskolebørn blandt andet kan opleve Børnebiffens fillmpakke 22: En række af kvalitets kortfilm, særligt udvalgt til målgruppen af Det Danske Filminstitut.

Fredag d. 31. august 2018

PROGRAM 1:

Målgruppe: 3 - 4 år
Kl. 9:30 – 10:05

I PROGRAM 1 kan børnene blandt andet se filmen ‘Den lille fugl og egernet’, som handler om en lille fugl der har travlt med at vande de sidste efterårsblade, indtil et frækt egern kommer og driller, og snupper vandkanden. De jagter hinanden og leger i de store bunker af blade, men alt er ikke det rene sjov. Den sultne ræv ligger nemlig på lur, og den er ikke så nem at narre.

PROGRAM 2:
Målgruppe: 5 - 6 år
Kl. 10:30 – 11:20
I PROGRAM 2 viser vi blandt andet filmen ‘Kaninpigen’ som handler om den 7-årige Annabelle, som skal starte på en ny skole. Den første dag ankommer hun med en hjemmelavet kaninmaske på. De andre børn fniser og er nysgerrige. Da de opdager, hvad Annabelle gemmer under masken, får en af børnene en god idé. Og det viser sig, at venskab nogle gange kan opstå på uforudsete måder

Alle filmene har dansk tale.

I biografen:
- Planlæg ankomst til biografen 15 min. før forestillingen starter.
- De voksne sidder sammen med deres børnegruppe i salen.
- Vær OBS på, at børnene skal kunne se for de voksne.
- Det er ikke tilladt at nyde medbragt slik, popcorn, chips eller sodavand til forestillingerne.

I forbindelse med filmene, tilbyder Kulturregion Fyn ‘PiXi – et filmpædagogisk materiale’, som lægger op til at børnene taler om filmene, gennemfører aktiviteter og lege inspireret af filmene.
Filmens temaer og tilhørende film har pædagogiske aktiviteter er tæt forbundne med de pædagogiske læreplaner.
Læs mere om PiXiFilm og alle filmene her

Målgruppe: Børnehavebørn
Sted: Scala Svendborg
Tilmelding: lenettesvendfilmfest@gmail.com
Det er gratis at deltage. Tilmelding efter først-til-mølle-princippet
Ved tilmelding: Skriv navn på pædagog, institution, børnegruppe, antal i alt (inkl. pædagoger) og hvilket PROGRAM nr. I ønsker.
Filmworkshop

AFLYST

Pixifilm Kursus
Dette kursus er desværre aflyst under SVEND18, men der er mulighed for at tilmelde sig det samme kursus i Odense.
Tilmelding her:
Tilmelding - Klik Her

Om kurset:
Ønsker du at blive klædt på til, hvordan du kan inddrage film og medier i din daginstitution, 0. klasse eller på børnebiblibioteket?
Så tilbyder Kulturregion Fyn i samarbejde med SVEND et kursus, hvor du kommer til at afprøve en række sjove filmpædagogiske aktiviteter fra PiXi materialet til Børnebiffens filmpakker. Du vil erfare, hvor enkelt, kreativt og fantasifuldt det er at skabe små stop-motion film med børnene.

På kursusdagen vil du få en masse inspiration og værktøjer til den meningsfulde dialog med børn om film, og du vil blive guidet gennem en enkel stop-motion filmproces. Fokus vil være på, hvordan man via dialog og medieaktiviteter går ind og ud af film. Du vil få kendskab til kreative skabende apps til anvendelse i arbejde med film og børn.

NB: Bemærk at der afholdes en fælles workshop dag den 27. september 2018 i Odense, som vil fungere som opsamlingsmøde for kursusdagen. Husk også at tilmelde dig denne workshopdag.

Læs mere om PiXiFilm her

Kursusunderviser: Tina Karlsen

Målgruppe: Pædagoger, lærere i skolers 0. klasser samt børnebibliotekarer

Det er gratis at deltage. Tilmelding efter først-til-mølle-princippet
Ved tilmelding: Skriv navn på pædagog, institution og antal i alt

SPONSORER

SVEND - HELE DANMARKS FILMPRIS KUNNE IKKE LADE SIG GØRE UDEN STØTTE FRA