SVEND HÆDERSGÆST

Hvert år hædrer SVEND Filmdage en filmfaglig person, som gennem sit virke – foran eller bag kameraet – har sat aftryk og haft ekstraordinær betydning for publikums filmoplevelser.

Årets hædersgæst modtager SVEND Hædersprisen ved prisfesten i Krøyers Have i Svendborg, og der mulighed for at møde hædersgæsten til en talk eller en gallapremiere i dagene op til prisfesten.

Årets hædersgæst 2022: Lars Mikkelsen

I 2022 modtog Lars Mikkelsen Årets Hæderspris. Klaus Hansen, formand for SVEND Filmdage, sagde om årets hædersgæst:

“Lars Mikkelsen er en af vor tids største skuespillere – på film, i tv-serier og på de skrå brædder. Vi kender ham alle sammen som skuespiller. Lars Mikkelsen kan skræmme os som børnehjemsdiktator i ”Der kommer en dag”, og vi har nok alle fået et billede af, hvem Putin i virkeligheden er efter Lars Mikkelsens medvirken i ”House of Cards”. Lars Mikkelsens alsidighed har vi lært at kende de sidste år som hele Danmarks historieformidler, og ikke mindst her på Sydfyn hvor han har lagt stemme til det usynlige teater, ”Sundets Stilhed”. Vi er rigtig glade for, at Lars Mikkelsen har sagt ja til at være årets hædersgæst på SVEND”.

Læs mere her

Foto: Robin Skjoldborg

TIDLIGERE HÆDERSGÆSTER

2021

Birthe Neumann

2019

Bille August

2018

Ghita Nørby

2017

Erik Clausen

2016

Henning Carlsen